Zespol czy dj?

Re: Zespol czy dj?

Postprzez aniakins Pn, 14 gru 2009, 23:33

ja przeczytalam :)
I w zyciu nie zamienilabym mojego DJ na zespol, nawet znajomi potwierdzali, ze DJ to swietny pomysl na wesele.
No ale to jest jak wszystko inne rzecz gustu
ObrazekObrazek
Obrazek
aniakins
Mistrz magii

GG: 0
Data ślubu: 6 czerwca 2009

Postprzez lilianka17 Wt, 15 gru 2009, 00:12

haha nie przeczytalam bo za dlugie :P
Obrazek
Obrazek
lilianka17
Młody Adept

Data ślubu: 14 sierpnia 2010

Postprzez Calitha Śr, 16 gru 2009, 20:29

Przeczytałam,bardzo przemyślana i rzeczowa wypowiedź.Jak dla mnie tylko DJ,zespół-choćby bardzo dobry,nigdy nie zagra i zaśpiewa,tak jak w oryginale.A na dodatek te gotowe podkłady...to zwykłe oszustwo dla mnie :grin: Nie wyobrażam sobie na weselu takiej fałszowanej muzyki,dla mnie to wieśniactwo i spaliłabym się ze wstydu.A jakby jeszcze sobie popijali to już w ogóle...
Obrazek

Obrazek
Calitha
Młody Adept

GG: 9145928
Data ślubu: 12 września 2009

Postprzez lilianka17 Cz, 17 gru 2009, 12:50

Może i tak, ale na ilu weselach byłam i byla orkiestra, wybawiłam sie jak niewiem.
Przeczytałam ten artykuł i nie dokońca sie zgodze z tym co napisał autor/picasso/ bodajże. bo na weselu jak byłam to zamawialiśmy sobie piosenki różne i zagrali takie jak sobie zazyczylismy. I nie falszowali. Moze sa takie kapele co maja przygotowany repertuar wczesniej, ktory beda grali i sie przygotowywuja i maja podklady. Nie spotkalam sie nigdy z takim czyms jak jest napisane.
Obrazek
Obrazek
lilianka17
Młody Adept

Postprzez KatjaM Cz, 17 gru 2009, 13:07

Ja też wybrałam DJ'a i nie chodzi mi tutaj o fałszowanie ale o to że nie znam zespołu który jest w stanie zagrać wszystkie utwory które wybrałam w takiej wersji jaką znam
Nawet jak zespół zagra super to nie wyobrażam sobie utworów Bee Gees, Micheala Jacksona czy włoskich przebojów w innej wersji niż śpiewane w oryginale dla mnie to już nie to samo
a dobry DJ jest w stanie poprowadzić równie świetnie każdą impreze
KatjaM
Doświadczona Czarownica

Data ślubu: 25 lipca 2008

Postprzez joanna Cz, 17 gru 2009, 16:09

przeczytalam do konca
picasso, gratuluje tobie cierpliwosci przy pisaniu
mialam zespol grajacy na zywo
perkusja, bas, gitara elektr., keyboard lub zamiennie akordeon
grali z lekka na ludowo + polska muzyka taneczna (niekoniecznie disco-polo, choc takie kawalki tez byly, bo nie da sie ukryc, ze sa rytmiczne i dobrze sie przy "tym" tanczy), ale takiej muzyki wlasnie oczekiwalismy i cala ekipa doskonale sie wybawila,
wlasnie o zespol "na zywo" nam chodzilo
oczywiscie, zespol nie gral piosenek w wersji oryginalnej, ale jesli bede chciala tych posluchac, to wlacze CD
nie neguje tutaj niczyjego wyboru, jesli ktos chce DJ-a, to OK, ale dla mnie bardziej kojarzy to sie z dyskoteka, a mysmy chcieli wesele, prawdziwe wiejskie wesele z przytupancem, spiewami choralnymi przy stolach itp., i tak bylo...
dlatego tez nie szukalam jakis palacowych sal, nie robilam wymyslnych dekoracji, bo jedno z drugim nie bardzo pasowaloby do siebie
nasze wesele nie mialo byc eleganckie czy cos takiego, mialo byc po prostu weselem, ktore bedzie dlugo wspominane...
i musze powiedziec, ze jest, hehe
a wracajac do zespolu, byl to zespol "Rewer" i jesli ktos ma chote na takie wlasnie wesele, jak nasze, to z czystym sumieniem moge polecic - nasze wesele bylo trzecim w rodzinie, ktorym grali i mysle, ze nie ostatnim...
joanna
Czarownica

Postprzez lilianka17 Cz, 17 gru 2009, 16:30

Joanno massz racje My tez tak chcemy:) i mamy takie samo zdanie na ten temat.
A co jest w tym wypadku z marszami jak jest DJ na weselu?
Bo u nas jest taki zwyczaj ze sie marszami gosci wita i od domu pani mlodi\ej az do wesela i wogole na oczepinach o polnocy sie gra marsze /podziekowanie takie/ oprocz tego co sie daje rodzicom.
Katja jak to wygladalo u Ciebie?
Obrazek
Obrazek
lilianka17
Młody Adept

Postprzez twiggie So, 19 gru 2009, 17:44

jesli ktoś robi bardziej nowoczesne, ekstrawaganckie albo dostojne wesele to na pewno nie weźmie zespołu. nie będzie też miał żadnych marszy :D
a ktoś na tradycyjne wesele , tak jak napisała Joasia z przytupem, z gorzko- gorzko nie weźmie dj'a
proste :D
Obrazek
twiggie
Mistrz magii

Postprzez lilianka17 So, 19 gru 2009, 18:03

Chyba że tak, ja raczej nie przekonuje sie do wesel z DJ'em. A bardziej do takich wesel ''wiejskich'' z orkiestra:)
Obrazek
Obrazek
lilianka17
Młody Adept

Postprzez Calitha N, 27 gru 2009, 13:00

Ja tylko dodam,że dla chcącego nic trudnego i jeśli tylko ma się ochotę,można połączyć oba typy wesel,o których wspomniała Twigusia,oczywiście wszystko z umiarem i płynnym przeprowadzeniem,dlatego ważne jest by DJ był jednocześnie dobrym wodzirejem :grin:
Obrazek

Obrazek
Calitha
Młody Adept

GG: 9145928
Data ślubu: 12 września 2009

Poprzednia stronaNastępna strona