Przepis na moje Tortille

Paczka Tortilli (w moich zazwyczaj jest 8 plackow)
pol kg miesa mielonego (obojetnie jakie: robilam i z wieprzowym, wolowym i z indyka)
duza cebula
kilka zabkow czosnku (w zaleznosci od gustu)
papryka
puszka pomidorow (albo kilka pokrojonych swiezych bez skorki)
puszka fasolki czerwonej
kukurydza (ja daje mrozona ale moze byc i z puszki)
papryczka chili albo wiecej jak ktos lubi ostre

ser zolty do posypania ok 20dkg
przyprawy: np papryka ostra, slodka, ziola prowansalkie, albo jakas przyprawa do potraw meksykanskich, wegeta, co kto lubi

Ja czesto eksperymentuje i wrzucam co mam pod reka

Kroje cebule i czosnek w kostke i podsmazam lekko na patelni, wrzucam mieso. Jak mieso zmieni kolor na brazowy to dodaje pomidory, fasolke i pokorojna w paski lub kostke papryke (czasami jak mam czas to najpierw blanszuje papryke). Mieszam, wrzucam chilli, daje troche ziol prowansalskich, troche papryki slodkiej i ostrej. Czasami dodaje troszke ketchupu do smaku. Jak jeszcze mi czegos brakuje to troszke wegety dorzucam. Na koniec daje kukurydze i dusze razem kilka minut. W miedzyczasie tarkuje ser zolty.
Jak wszystko ladnie wygalda i smakuje ok to, po usmazeniu zawijam wszystko w placki tortillowe, zazwyczaj z tej ilosci skladnikow wychodzi tego farszu na te 8 plackow, albo 6 grubasnych

Ukladam na blaszce i wkladam do nagrzanego piekranika na 180stopni na 20 minut. Jak posypie serem od razu to najpierw przykrywam folia, ktore zdejmuje 5 minut przed koncem, albo wkladam bez sera i posypuje serem pod koniec pieczenia, zeby sie nie spalil