Twiggon ma glos

Twiggon ma glos

Postprzez twiggie So, 23 maja 2009, 19:30

Przemawiam od początku, mam nadzieję, ze nie uśniecie :)
Czwartek
Poszłam do kosmetyczki, zrobila mi pięknie żele na stopy, patrzy na ręce i oł nol! za krótkie! może zrobić żele ale nie ręczy czy będą się trzymać....i co teraz? dawaj tipsy ;) ale krótkie w miarę, więc ładnie to wyszło...na 17 wizażystka....1,5h na krześle....efekt? spojrzałam w lustro i mi się nie podobało!! dopiero na zdjeciu było widać jako taki efekt! Byłam już u siebie w domu ale miałam luz na maksa. Za to mój stary już świrował, nie mógł spać, dodatkowo była burza....
Piątek
Rano było nawet spokojnie ale gdy poszłam do fryzjera zaczęło się-deszcz, wiatr i zimnica...
Wstaję baaaardzo wcześnie rano, bo musimy jechac ustroić kościół. Swiadkowie z nami, więc najlepszych humorów nie mieli hahhaha.O 6.30 wychodzi proboszcz. Lecę, chłopaki wypakowują z bagażnika tonę kwiatów i materiału...
-Proszę księdza jesteśmy. Czy możemy zacząć stroić?
-Chyba panienka żartuje. teraz już za póżno...
-AAAAAAAAAAAAAAA :-o :-o myślę se - ku*************pójdziemy przez pusty kościół??
-Ale proszę iść do kościoła...
Wchodzimy i szczęki na dół!! Kościół ubrany CUDOWNIE!! wszędzie wianuszki, ful kwiatów i materiału-kolory- bialo-niebieskie :lol: hahah wyszliśmy oczarowani. Umówiliśmy się tylko na to, ze przed mszą swiadkowa rozsypie płatki róż.
Pojechaliśmy do mnie, wypiliśmy kawę i do restauracji stroić....K. był tak zestresowany, ze zbił mi jeden wazon;) ale ja dalej lajcik ;)
potem od razu do fryzjera-okazało się ze super gładko nie mogę mieć bo mam grzywkę i ona przy takim wietrze może mi opaśc na twarz. więc zrobilam jak zrobiła, dostałam 50% rabatu i pojechałam dod omu gdzie czekała już na mnie wizażystka. Raz dwa pomalowała mnie i pojechała. A wtedy twiggon dosiadł się do stołu hahah- talerz frytek i 3 kotlety ;) potem weszłam se na forum, a jak ;)o 15 zaczęłam się ubierać ;) Lajcik....dałam rodzicom podziękowania- i to był jedyny moment gdy mi stanęły łzy w oczach....Tata of kors się rozkleił. 15.20 po świadkową przyjechał świadek i mój K :) no i pojechali. A do mnie przyszli sąsiedzi z życzeniami i prezentami :) Fajne uczucie :)
no i my pojechaliśmy. Moja młodsza siostra wyszła ze szpitala, ale w Kościele nie była bo nie dała by rady usiedzieć...podjeżdżamy pod kościół- wszyscy ah i oh :) tata w nerwach...nagle info- nie ma Babci K bo był wypadek i stoją w korku. więc wysłałam świadkową aby powiedziała ,ze będziemy na nich czekać. na szczęście czekaliśmy chyba z 5 minutek :)następny problem-krzesła nasze są za daleko od siebie hahah fotograf je przesuwa ;)
no i wchodzimy...skrzypce i ograny grają, tata mnie ciągnie hahah mówię do niego wolniej (przed mszą dostaliśmy instrukcje od fotografa, ze mamy iść wolno, gadać na mszy, patrzeć sie na siebie i trzymać sie za ręce)
Nie widziałam nikogo, klękamy, dzwoneczki-wstajemy i SZOK!! nie dosć, ze miał prowadzić proboszcz a tu jakiś inny ksiądz to jeszcze ministrant to....mój były hahahha szybko na siostrę i brecha haha od tego momentu miałam cały czas banana na pysku, mój K cały w nerwach hahha
Mamy siadać a moja siora do mnie- suknia się odwiązała :lol: więc wszyscy siedzą a my stoimy i ona mnie zawiązuje hahah, siadam i patrzę- na klęczniku- OBLEŚNE SZTUCZNE KWIATY!!!! próbowalam je zrzucić ale były chyba przyklejone hahah
Ksiądz mów- kazanie BOSKIE!! o nas, do nas, dla nas :) ksiadz mowił nam kiedy mamy co robić :) Ktoś tak płakał, a mojemu chrzestnemu włączyła się komórka hahah dostał smsa od rmffm, ze koniec gry :lol:
Przysięga.....Najpierw K- blablablabla i :
Ksiadz :w imię ojca - Krzysiek :w imię ojca .
Ksiadz : i syna- Krzysiek :i ducha :lol:
hahah wszyscy w śmiech a ksiądz dobra, mlody nie ważne hahaha i powiedział mu jeszcze aby się rozluźnił ;)
ja powiedziałam gładko z takim śmiechem , ze szok hahahha
obrączki gładko- ksiądz do K. pocałuj jej obrączkę -pocałował. ja założyłam mu i ....też pocałowałam hahah
ksiadz i ministranci w śmiech a ja nie wiedziałam o co kaman ;) zaraz ksiądz do mikrofonu i mówi- Aniu Ty na niego uważaj, bo pierwszy raz widzę aby kobieta całowała faceta hahha wszyscy w śmiech
ogólnie ksiądz zwracał się do nas po imieniu i nie było prawie zadnych regułek kościelnych czy nawoływań do bibili- wszystko życiowo ! baaaaaardzo mi sie to podobało, komunia-podpisanie dokumentów hahahha gdzie wszyscy wyszli a my z księdzem se gadaliśmy-pytał się kto mi robił tatuaż hahah i ze ciekawe gdzie teraz K sobie zrobi. potem się pytał czy moje kuzynki są wolne hahaha ogólnie w kościele był taki lajt ze jestem w szoku. wszyscy byli zachwyceni :)
wychodzimy- a na dworze ..piękne słońce!! zamiast płatków róż miałam bańki mydlane bo...........testowałam w domu czerwone i faktycznie farbowały!!! a jak padało to wolałam nie ryzykować...
potem życzenia i zdjęcie wspólne. wyjazd na salę
Sto lat, szampan-bez bicia kieliszków i do stołów. Wszyscy byli zachwyceni wystrojem ale mama dała plamę bo...nie wzięła świeczników :lol:żarcie, zdjęcia, żarcie....potem tort i tak do 21....w tle sączyła się muzyczka- jazz...było baaardzo kameralnie. gdy skończyliśmy to.........zaczęło padać!!
do domu wróciliśmy padnięci i od razu poszliśmy spać...
jednym słowem- cudowny dzień ale trwał za krótko!
Obrazek
twiggie
Mistrz magii

GG: 0

Re: Twiggon ma glos

Postprzez aniakins So, 23 maja 2009, 20:14

nie moge uwierzyc, ze to juz po! przeczytalam, jak zwykle fajnie opisalas :D
platki ja tez przetestuje
ObrazekObrazek
Obrazek
aniakins
Mistrz magii

Data ślubu: 6 czerwca 2009

Postprzez twiggie So, 23 maja 2009, 20:15

płatki te sztuczne?? hahahhaha moja siora ZAPOMNIAŁA ich rozsypać w kosciele :lol: hahahha chcesz to mogę Ci wyslac hahah :)
Obrazek
twiggie
Mistrz magii

Postprzez twiggie So, 23 maja 2009, 20:46

nie mogę znaleźć tego tematu więc pisze tu ;) co bym zmieniała?
BUKIET!!!!!!!!!! był nie taki!! wyrwałam te zielone liscie ale i tak sporo ich zostało :twisted: :twisted:
i już opadł!!
hahahah te płatki róż w kosciele i swieczniki na sali- ja wiem,ze nerwy ale mogły pomyśleć :roll:
a tak poza tym to chyba nic ;)
Obrazek
twiggie
Mistrz magii

Postprzez joanna So, 23 maja 2009, 23:08

hehe, cudny opis, ja tez tak chce
jeszcze raz gratulacje, twiggon :grin:
joanna
Czarownica

Postprzez KatjaM N, 24 maja 2009, 00:11

super hahaha :grin:
KatjaM
Doświadczona Czarownica

Data ślubu: 25 lipca 2008

Postprzez Crita N, 24 maja 2009, 00:29

super twiggie, ale sie usmialam :D :D :D
http://niejednostajniefajnie.blogspot.com/

Work like you don't need the money,
Dance like no one is watching,
Love like you have never been hurt!
Crita
Adept

Postprzez panna_młoda N, 24 maja 2009, 09:02

bosz... jestes bombowa, ja też nie wierze, że to już po, teraz wspólnie czekamy na sesyjke i efekty z niej :grin:

opis świetny, bardzo dobrze się czyta, a co do pierdułek, to zawszze jest coś co nie wypali, ważne że byliście pgólnie zadowoleni i ta msza pewnie była cudna
Obrazek
Obrazek
panna_młoda
Czarownica

Data ślubu: 30 maja 2009

Postprzez joanna N, 24 maja 2009, 10:33

joanna
Czarownica

Postprzez Dear N, 24 maja 2009, 13:02

Twiggie, ale czaderki opis, usmialam sie :lol: Fajnie, ze wszystko poszlo gladko i bylo piéknie :ido:
Obrazek

Obrazek
Dear
Fanatyk mioteł

Data ślubu: 25 kwietnia 2009

Następna strona