ślub Milenci

ślub Milenci

Postprzez twiggie Pt, 15 sie 2008, 21:25

Tutaj Milenka opowie nam o zaślubinach z Hiszpaniokiem :)
Obrazek
twiggie
Mistrz magii

GG: 0

Re: ślub Milenci

Postprzez twiggie Pt, 15 sie 2008, 21:27

jestesmy wlasnie w sopocie, pogoda obrzydliwa, caly dzien padalo, w sopocie strsznie duzo ludzi, wszystkie restauracje pozapychane ludzmi, na jedzonko trzeba bylo czekac ponad godzine ... istna paranoja ... jak jutro bedzie padalo nie ruszamy sie z domu :)

co do slubu to bylo przepieknie ... poznalismy superowego ksiedza ... naprawde ksiadz z powolania, kochany, najwspanialszy, pomogl nam w naszym "problemie" i sprawil ze to juz nie byl problem ... zadnych podan do biskupa ani nic ... zero problemow ... udzielil nam pieknego przepieknego slubu, byla msza ... trwala ponad godzine, a tak sie wzbranialam ze bedzie tylko 25 min, ale bylo super mowie wam. przed slubem zaprosil nas do siebie na kawe, wypytal jak sie poznalismy, jakie mamy plany na przyszlosc, a pozniej wszystko to wykorzystal w kazaniu ... pieknie bylo ... co tu duzo mowic ... hymn o milosci byl czytany w 2 jezykach, bylo tez kwalek kazania po hiszpansku, przysiega w dwoch jezykach ... cudownie, pieknie ... najcudowniejsza msza w moim zyciu ...
zapomnialam wspomniec ze przed wyjsciem do kosciola tatus zrobil mi niezla niespodzianke ... ja wychodze z domu a tu bryczka z konikami stoi ... az sie poplakalam ...tatus zalatwil mi piekna bryczke, koniki z bialymi piuropuszami ... cudownie to wygladalo ...

... ciag dalszy nastapi ... :D

by Milenka
Obrazek
twiggie
Mistrz magii

Postprzez aniakins Pt, 15 sie 2008, 23:39

nie moge sie doczekac :D
ObrazekObrazek
Obrazek
aniakins
Mistrz magii

Data ślubu: 6 czerwca 2009

Postprzez milenciaa So, 16 sie 2008, 10:05

dzieki twieegusku za przeniesienie watku w odpowiedni :) ja jeszcze w ogole nie zorientowana jak to forum dziala ale powoli bede sie uczyc ... u nas znowu deszcz takze mam duzo duzo czasu ... z malymi przerwami :)

co do relacji ze slubu i weselicha ... to bylo cudownie :) ale juz to mowilam :) tak poza tym dekoracje kosciola sciagnelam z Katjusi :) (mam nadzieje ze jestes ze mnie dumna :D) ale niestety nie bylo ani platkow roz (ksiadz nie pozwolil bo sie brudzi podloga) ... ani swieczuszek no bo moze bysmy sobie sukienki popalily ... ale byla piekna organza i stroiki ... wszyscy na to zwrocili uwage i mowili ze msza i oprwa byly cudowne ... jak juz mowilam wczesniej msza sie przeciagnela ... ale byla cudowna ... chociaz prawie nic z niej nie pamietam ... niby nam nawet klaskali goscie a ja tego nie pamietam w ogole ... strasznie bylam zestresowana musze wam powiedziec ...

co do innych szczegolow ... to do fryzury nie bylam przekonana ... ale wszyscy mowili ze pieknie ... sama nie wiem. co do sukienki to w praniu wyszlo cos zupelnie innego niz na poczatku ... a odebralam ja dopiero w sobote rano :) welonik mialam dlugasny tak jak chcialam, rekawiczek brak, wiazanka slubna byla przepiekna rozowo fioletowa :) z makijazu bylam bardzo zadowolona, bul mocny i superowy :)
Obrazek
milenciaa
Podawacz różdżek

Data ślubu: 9 sierpnia 2008

Postprzez Mallyna So, 16 sie 2008, 10:35

Szczerze się cieszę że wszystko się udało w 200% :)
czekam na fotki :)
Obrazek Obrazek
Mallyna
Mistrz magii

GG: 9297202
Data ślubu: 6 września 2008

Postprzez aniakins So, 16 sie 2008, 10:39

tez sie nie moge fotek doczekac :)
Bardzo sie ciesze milencia
A jak samo wesle z tymi "oszolmami" wyszlo? ;)
ObrazekObrazek
Obrazek
aniakins
Mistrz magii

Postprzez twiggie So, 16 sie 2008, 10:58

właśie to samo miałam się pytać o wesele :)
cieszę sie też, że ..rękawiczek brak ;) ;)
Obrazek
twiggie
Mistrz magii

Postprzez milenciaa So, 16 sie 2008, 11:00

ja tez sie nie moge zdjec doczekac :) ... narazie mam tylko robione przez szwagra, a ze nie jestem na swoim kompie to ich nie mam przy sobie ... takze narazie lipa ... od fotografa nie wiem kiedy beda ... bo jeszcze nie bylo sesji plenerowej ... musielismy odwolac bo miala byc w srode a w srode beznadziejna pogoda i nie bylo ... ma byc po powrocie z podrozy poslubnej czyli pewnie w czwartek lub piatek ... zalezy od pogody ... pan fotograf zrobi nam stronke internetowa takze moze uda mi sie chociaz linka wkleic zebyscie zobaczyly ...

co do wesela ... pieknie bylo. jak wiecie sama dekorowalam stoly, wyszly cudownie, az sie poplalaklam jak zobaczylam efekt koncowy, sliczne te kwiatuszki ... organza a la bieznik, te kieliszeczki ze swieczuszkami ... eustoma porozrzucana po stole ... zrobilam tez menu w dwoch jezykach, winietki, pudeleczka, biale serweteczki ... no cudownie mowie wam ... moj tata byl w szoku ze tak to pieknie wymyslilam, ja tez ... bo bylo piekniej niz myslalam ... w ostatniej chwili udalo mi sie namowic wlascicielki domu weselnego i kucharki zeby nic nie bylo na stolach, takze efekt wejsciowy byl cudowny ... nic na stolach ... biel ... cud miod ... mam nadzieje ze to jest na zdjeciach ...
Obrazek
milenciaa
Podawacz różdżek

Postprzez aniakins So, 16 sie 2008, 11:02

ja tez mam taka nadzieje milencia :D
a jak zabawa? czy jedzeni smakowalo dla Hiszpanow? Jak ich wrazenia?
ObrazekObrazek
Obrazek
aniakins
Mistrz magii

Postprzez milenciaa So, 16 sie 2008, 11:07

a oszolomy zachwyceni !!!! nie spodziewalam sie ze az tak im sie bedzie podobalo, ale po prostu wszyscy sie zachwycali ... chwalili caly czas i PILI WODKE !!!! nawet rodzice mojego robaczka pili wodke ... wyobrzacie to sobie??? bo ja to musialam zobaczyc ... powiem wam ze przyjechali ze strsznym nastawieniem, alberto odebral ich z lotniska ... ja przywitalam ich w hotelu ... miny takie kwasne mieli ze szok ... zaraz marudzenie ze brudno, ze nie ma poscieli (bo u nich koldra to nie normalka :) ) i takie tam inne bzdury ... w kazdym razie na poczatku bylo strasznie ... ale pozniej byli zachwyceni i nawet powiedzieli mi ze teraz zaluja ze nie zostali dluzej :) ... na weselu na poczatku troche sie przygladali ... ale takim jednym z najlepszych momentow weselnych bylo to jak przygotowywalismy sie do pierwszego tanca a tam na srodek wychodzi maly byczek (taki na baterie) ... wszyscy w smiech ... do byczka wyszedl kolega aberta i udaje torreadora ... mowie wam, gwozdz programu :D ogolnie bylo swietnie co tu duzo mowic ...

co do jedzenia to jedli az im sie uszy trzesly i mowili ze jedzenie wspaniale :D <dumna >!!!
Obrazek
milenciaa
Podawacz różdżek

Następna strona